søndag den 11. marts 2012

Endnu en Stor Tornskade

Fra Søren Westermann har jeg modtaget nyheden om endnu en stor tornskade i Favrskov. Søren har set tornskaden i Granslev-ådalen ved Pøt Mølle.
Jeg har tidligere fortalt om en fugl, der hver vinter og efterår holder til ved Bidstrup gods og engene nedenfor godset.
Søren fortæller, at de i tidligere år også har set Tornskaden i ådalen. I Dofbasen er den da også meldt ud derfra et par gange og faktisk også tidligere i år.

Stor tornskade, Granslev å ved Pøt Mølle 3-3-2012. Foto Søren Westermann

D.d. tog jeg selv ud for at finde fuglen, og det tog ikke mange sekunder, før jeg havde den i kikkerten. Det rare ved stor tornskade er, at den ofte sidder frit fremme enten i toppen af en busk, på en hegnspæl eller som her på en ledning. På den måde kan den spejde efter insekter, som den på allerdrabeligste vis spidder på en torn.
Stor tornskade er ynglefugl i Danmark, men kun med en håndfuld par på den jyske hede. De fugle, vi ser i Favrskov, er trækfugle nordfra, der forsvarer det samme vinterterritorie år efter år.
Udover Bidstrup og Pøt Mølle har Lading sø også leveret en del store tornskader. Tak til Søren for en fin fugl!!Granslev Ådal, helt sikkert et besøg værd!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar