søndag den 15. maj 2011

Mylder på matriklen

Søndag den 22. maj inviterer Fugleognatur.dk og Naturhistorisk museum i Århus til en konkurrence på FN´s internationale biodiversitetsdag. Konkurrencen går i alt sin enkelthed ud på hvem der kan finde og registrere flest arter på deres egen matrikel.
Alt vild dansk natur tæller med, planter såvel som dyr. Bare ikke udplantede haveblomster. Så på denne dag er ukrudt en god ting.
Alle arter skal fotograferes og billederne skal lægges op på fugleognatur.dk hvor man også kan registrere ens matrikel.
Det er ikke et krav at indentificere arterne, men er man i tvivl er der meget hjælp at hente på fugle og naturs forum (selvom der nok bliver en del "run" på, den dag.)
Målet med dagen er selvfølgelig at skabe øget fokus på den fantastiske og mangfoldige natur vi har lige i vores egen have. Derved skal folk anspores til at undersøge naturen nærmere.
Præmien er lettere særpræget, men bestemt vær at kæmpe for. Vinderen får et forskerhold på besøg der finkæmmer hele matriklen og laver en samlet registrering af alle arter!
Jeg stiller op med matriklen Vestergade 47A i Hadsten. Vi står tre mand klar med insektsuger, net og felthåndbøger søndag morgen. God kamp!

Læs mere om reglerne her og her


Blankplettet tandbuk (Rhagium Mordax) en mulig haveart på dagen?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar