tirsdag den 12. april 2011

Husrødstjert i Favrskov

Søndag den 3. April hørte jeg en besynderlig sang da jeg var på besøg hos svigerforældrene i Lyngå. Stemmen var en række kvidrende fløjt, men indimellem var der indblandet en række lyde der minder om brugen af sandpapir.
Jeg kendte stemmen fra flere andre lejligheder, det var husrødstjert (Phoenicurus ochruros). Fuglen er en fåtallig, men dog almindelig fugl i Danmark. Den bygger rede i huller i bygninger og ses oftest i forbindelse med industri og havne.
Jeg har kun kendskab til et ynglepar i kommunen og det holder til på Hadsten cementstøberi på Mågevej i Hadsten. Vil gerne høre fra jer hvis i har kendskab til andre ynglepar.

2 kommentarer:

 1. PeterHjeds24 juni, 2011

  Hej Kåre

  Flot side Du har lavet. Tillykke med den!
  Jeg vil også bidrage...nemlig med at andet fund af ynglende husrødstjert fra Jernit Hovedbygningen 1 syngende den 10. juni 2011

  Mvh Peter Hjeds

  SvarSlet
 2. Hej Peter
  Tak for de pæne ord. Og tak for informationen om husrødstjert ved Jernit. Håber lidt på at kunne få nogle billeder af fuglene i Hadsten, næste år. Så vil jeg prøve at lave en lidt mere samlet oversigt af forekomst i kommunen. Er det første år fuglen(e) er ved Jernit og er den meldt ud på Dofbasen?
  Mvh.
  Kåre

  SvarSlet