onsdag den 11. maj 2011

Skovsanger i Klapskov

10 maj slog jeg et smut forbi Tinning skov og Klapskov syd for Vitten. Målet var tildels at bese dronning Dagmars kilde, men også at finde skovsanger (Phylloscopus sibilatrix).
Skovsanger er en af de mere fåtallige af vores sangere. Der er således kun 40 observationer af skovsanger i Favrskov i perioden fra 1980 til i dag. (Dofbasen)
Norring, Søbygård skov, Hattemagerskov og Haraldslund skov tegner sig for hovedparten af observationerne.
Seneste observation er fra Hinnerup i år af Anni og Peter Nielsen.
Mit fund af skovsanger i Klapskov er således det blot tredje fund i år. Skovsangeren er ellers nemmere at identificere end mange af de andre sangere. Den har et klart gultonet hoved og en hvid underside. Dens sang er meget karakteristisk, det lyder som en femkrone det snurres rundt. Imellem iblandes nogle høje "tyyyt tyyt" kald.
Den ankommer til Danmark i slutningen af April og er som navnet antyder en skovfugl. Favrskov burde med de mange store skov områder derfor også huse en del fugle.
Den anden del af turen til dronning Dagmars kilde, viste sig også ret givtig. Området omkring kilden er et rigt fint stykke natur (omend lidt småt). Den lille sø på engen havde mange lille vandsalamandre (desværre ingen af de store) og i den sydlige del holdt et par skovpibere til. En sortspætte blev også hørt kaldende.

Læs mere om skovsanger her
Læs mere om Dronning Dagmars kilde her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar